Oris Divers Sixty-Five 42mm

Drømmen min er å sitte ved vannet på Hölstein og drikke vin en sen kveld og observere hva slags mirakler som foregår der. Et av miraklene på Hölstein er det sveitsiske klokke imperiet Oris, og vannet renner godt nå. Oris, som per dags dato består av 100% mekaniske klokker har hatt en solid periode. Dette skyldes de upåklagelige dykker og pilot klokkene som har blitt presentert for oss de siste årene.

Oris er definisjonen av kvalitet for penger, eller «bang for buck» som vi klokkesjeler ville sagt, og derfor overrasker det mange at de holder seg så godt under radaren. MEN! Alt endret seg i 2016 med utgivelse av den opprinnelige klassikeren Oris Divers Sixty-Five. En klokke som traff hver eneste nerve som vekker kjærligheten vår for klokker. En klokke som får selv de peneste ting i livet til å virke mindreverdig. Rett og slett en Oris Divers Sixty-Five 42mm.

Oris har de siste årene jobbet hardt og endeløst med sine nye modeller, og Oris som en gang var de «utenforstående» er lagt til grus. Fra askene har de reist seg opp som en Føniks i all sin prakt med mange nye modeller. De har jobbet iherdig, og resultatet er nye farger, nye urverk, nye kasser og ikke minst en ny fremtid for merket. Vi skal som dere har skjønt gå i dybden på en modell jeg har hatt på armen i en uke: Oris Divers Sixty-Five.

Kasse

Den originale kassen til Divers Sixty-Five var på 40mm, og det er den korrekte størrelsen for en eldre modell, men mange ønsket derimot at den nye modellen skulle være litt større. Vel, spør, og Oris leverer, i dette tilfellet gikk de fra 40mm til 42mm, noe som gir den en merkbar, men ikke overveldende økning i nærvær. Reimbredden er endret fra 20mm til 21mm. De resterende detaljene på kassen har blitt tatt vare på, og er med andre ord så å si ikke endret ? bezel med aluminium insert, dome (kuppede) safir glass og 100m vannbestandighet. Det var som mange spådde at reaksjoner ville komme da ett dykkerur kun hadde 100m vanntetthet, men frykt ikke, det er nok for en svømmetur.

Skive

Skiven er også noe Oris har endret, men ikke så mye at vi ikke kjenner igjen klokken, de har vært sann mot sin egen historie og røtter. Kardinal numrene er erstattet med mer konservative markører i en kremfarge som fremmer en herlig vintage følelse. De arabiske tallene fra forrige generasjon ga klokken sjarm, men vendte også noen folk bort da de følte skiven ble for fremtredende. Andre endringer er at skiven nå kommer i en vidunderlig dyp blå farge. Oris har vært dyktige her og skapt noe som er mer publikum-vennlig, men som fortsatt skiller seg ut fra de andre klokkene.  Datovinduet har også fått en liten touch med magi, og Oris har klart å trekke frem vintage design her samtidig som de har modernisert datovinduet med litt skarpere kanter.

Urverk

Hjerte som tikker i klokken er en «Sellita Works 200-1», som er veldig lik den pålitelige arbeidshesten «ETA 2824». Urverket er ikke særlig spennende, men med tanke på pris så er det et logisk valg av Oris.

Hvem er klokken beregnet for?

Hvis du er ute etter en klokke som kler enhver anledning, og som ikke er altfor anonym, men heller ikke sluker all oppmerksomhet så er denne klokken den perfekte kompanjong. Denne klokken passer også for de som ønsker en klokke med retro preg og høy kvalitet uten å måtte selge en nyre for å få råd til å kjøpe.

Hva ønsker vi å endre?

Det eneste jeg hadde ønsket Oris gjorde anerledes er å endre reimbredden tilbake til 20mm da det blir mye enklere å finne reimer i 20mm enn å finne i 21mm som du må med denne modellen. Dette er små bagateller, og med internett er vi kun noen få tastetrykk unna hundrevis av alternative reimer.H

Dommen

Jeg ønsker å avslutte med å si at dette er en klokke Oris og eierne av klokken kan være stolt over. Det norske markedet har ønsket et merke som kan komme med kvalitet, godt design og god historie i denne prisklassen, og Oris leverer dette. Oris får full støtte fra meg på denne modellen.