Hva er diamantsertifisering?

Uavhengig sertifisering er et bevis på at du får en kvalitetsdiamant som er nøyaktig gradert av en uavhengig tredjepart. Mange av Marcussen Ur & Smykker diamanter er analysert og gradert for kvalitet av Gemological Institute of America (GIA), som er et av de mest respekterte og nøyaktige laboratoriene i diamantindustrien. 

I tillegg er også flere diamanter sertifisert for lysytelse av GemEx, som er ledende innen lysmåling. 

For å verifisere en diamants kvalitet før kjøp, gjennomgår man rapporten for  diamantgradering eller diamantdokumentasjonen og GemEx-sertifikat. Det er også godt å vite at kjøpet av en spesialbygd ring, et anheng eller et par øredobber fra oss kommer med en vurdering som inkluderer gjenstandsverdien for forsikringsformål.

Hva er forskjellen mellom rapport for diamantgradering og -dossier?

De to hovedrapportene utstedt av GIA er Diamond Grading Report og Diamond Dossier®. Og selv om de fremstår ganske like, har de noen vesentlige forskjeller. 

Rapport for diamantgradering: Mange anser dette for å være blåkopi av en diamant. Fra og med 4C-ene – Slip (cut), klarhet (clarity), farge (colour) og karat (carat) – inkluderer rapporten nøyaktige mål og form, samt et plott eller kart over den individuelle diamantens egenskaper. Rapporten for diamantgradering vil også merke om diamanten har en inskripsjon og beskriver viktige egenskaper utover klarhetsgraden.

Diamond Dossier®: Dette dokumentet tilbyr den samme graderingsinformasjonen som rapport for diamantgradering, minus det plottede diagrammet. For å bevise ektheten inkluderer dokumentet også laserinskripsjonsnummeret på diamanten.

Gjennomgå en GIA-rapport

Gjør deg kjent med utseendet og orienteringen til en GIA-diamantgraderingsrapport. 

Legg merke til de 4 C-ene, plottet diagram og kartlegging av steinens proporsjoner. 

Diamantsertifikat for en Tesori Diamant fra GIA.

Hvorfor er det en fordel å kjøpe en diamant hvor det medfølger rapport for diamantgradering?

GIA-graderingsrapport dokumenterer kvaliteten på diamanten din, eierskap av reparasjon eller forsikring, samt er nyttig å være i besittelse av dersom du ønsker å selge diamanten videre.

Siden 1931 har GIA, som er et non-profit laboratorium som er rangert blant de mest respekterte i diamantindustrien, satt standardene for upartisk kvalitetsvurdering og utdanning.

Graderer alle laboratorier diamanter på samme måte?

Definitivt ikke. Diamantgraderingsprotokoller, systemer og nomenklatur kan variere fra organisasjon til organisasjon.
ved siden av GIA finnes laboratorier som American Gem Society (AGS), European Gemological Laboratory (EGL), International Gemological Institute (IGI) og Hoge Raad voor Diamont (HRD).