Butikkens historie

For å vite hele historien til vår butikk så må vi helt tilbake til 1920-årene.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er inne-2.jpg


På slutten av 1920-årene flyttet Urmaker Emil Ager-Wick (1892-1952) fra New York tilbake til Arendal. Emil startet opp urmaker- og gullsmed forretning i Havnegaten i 1931. Han hadde hatt lærlingtiden sin i Kristiansand før han emigrerte til Amerika. Med årene ble butikkene delt; en gullsmedforretning og en urmakerforretning, kun 2 husnummer fra hverandre.

1. Generasjon

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Butikk-fasade-3.jpg

John Åge Marcussen (1931-2018) var en ekte Arendalsgutt som var et kjent fjes i friidrettsmiljøet i Arendal. Han tok lærlingtiden sin i hos Urmaker Aage Brekke i Tollbugata. Når lærlingtiden var over var det dessverre ikke jobb for han i Arendal, som på den tiden hadde fire urmakerforretninger. Han fikk jobb i Sandnes og flyttet dit med sin kone Gunnhild Marcussen. Rett etter Lars Marcussen ble født i 1961 fikk John Åge en telefon fra sin læremester Brekke. De søkte urmaker hos Ager-Wick. John Åge avtalte tid med en gang for intervju. Han fikk jobben og flyttet tilbake til Arendal på høsten 1961. Mot slutten av 1960-årene fikk John Åge tilbud om å kjøpe Urmakerbutikken i Havnegaten 3. Han ansatte sin kone, Gunhild og sin søster Anne Sofie Skyttemyr, og byttet navnet på butikken til Urmaker J.Å. Marcussen. På det meste hadde han fire urmakere som satt og skrudde på verkstedet i 2 etg. 

2. Generasjon

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Marcussen-fasade.jpg

Lars Marcussen tok lærlingtiden sin hos sin far før han flyttet til Oslo for å ta siste innspurt på Urmakerutdanningen i 1986. Han flyttet tilbake til Arendal der han begynte å jobbe hos sin far som urmaker. Men Lars hadde mange planer og startet etterhvert å få større ansvar, for eksempel for hvilke klokkemerker som skulle være i butikken. Han fikk inn Omega og Breitling på 90-tallet, som var veldig stort for en liten by som Arendal. Opp gjennom disse årene ble butikken bygd om flere ganger i Havnegaten 3, og under siste ombygging startet vi med smykker.I 2012 fikk vi vite at et større lokale var ledig, nemlig Musikkhjørnet. Et butikklokale med en fantastisk utsikt over Pollen. Det var en stor investering for Lars å flytte fra et lite lokale til et på nesten 300 kvm. Butikken var på et tidspunkt Norges største og fineste urmakerforretning.

3. Generasjon
Magnus er utdannet urmaker. Han har tatt sin utdannelse ved den Svenske Urmakerskolen som er en 3-årig høyskole. Han har også vært utplassert hos flere serviceverksteder og urmakere i Norge under utdanningen for å få mer faglig påfyll.

Morten har veldig bred kunnskap om de ulike merkene vi har i butikken. Han har meget stor interesse for merkene Omega, Breitling, Tag Heuer og Baume Mercier, som er det nyeste merke i vår portefølje.


Klokkemerker
Tilsammen har vi over 20 forskjellige klokkemerker i alle prisklasser. Breitling, Omega, Tag Heuer, Rado, Raymond Weil, Bruvik, Oris, Baume & Mercier, Certina, Seiko, Victorinox, Garmin, Gant, Casio, Club By Inex, Gul og Inex
Vi er veldig glade for å ha et tett samarbeid med den norske klokkedesigneren Rune Bruvik som baserer sin kolleksjon på norsk natur.

Smykkemerker
Vi fører smykkemerkene Van Bergen, Gulldia, Dulong, Sif Jackobs,

Protid
Vi er medlem av den landsomfattende Protid-kjeden som strekker seg fra Tromsø i nord til Arendal i sør. Vi har vært med i kjeden fra den spede begynnelse, og det er et samarbeid av selvstendige urmakere.  Vi har endel felles ting som vi samarbeider om: bytteordning, forsikring ved kjøp av klokke og vi har mulighet til finansiering av kjøp.


I løpet av våren har vi vært år Herrenes Aften og i løpet av høsten har vi Damenes Aften. Dette har blitt veldig populære begivenheter for våre kunder. Der man blir vist siste nytt inenfor smykke og klokke verden! Ønsker man denne invitasjonen kan man melde seg på under. Da vil man få invitasjon til disse kunde kveldene og andre begivenheter. På damenes og herrenes aften er det 18 års grense.

Påmelding via skjemaet under!

Ønsker invitasjon til kundekvelder

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.Eksterne nettsider:
2018 – Det Skjer i Arendal – Tid I Norsk Design
2017 – Det Skjer i Arendal – Tre Generasjoner i Tiden
2016 – Det Skjer i Arendal – Herrenes Aften