Guide til å finne riktig ringstørrelse

Hvis du skal kjøpe ring til en annen person, er den beste måten å finne ringstørrelsen ved å spørre vedkommende. Dersom du planlegger en overraskelse; få hjelp fra venner og familie. De kan spørre den du vil overraske uten å vekke mistanke. 

Den gjennomsnittlige ringstørrelsen for kvinner varierer fra størrelse 44 til størrelse 60. De vanligste størrelsene er mellom størrelse 50 og størrelse 54, hvor størrelse 52 er den mest vanlige. Den gjennomsnittlige ringstørrelsen for menn varierer fra størrelse 52 til størrelse 70. De mest kjøpte ringene for menn har størrelse 58 til 64, og størrelse 60 er den mest vanlige. 

Disse standardstørrelsene kan veilede deg i riktig retning. 

Hvis du ikke ser størrelsen du trenger, kan du kontakte oss for å få hjelp til å legge inn en spesialbestilling. 

Det finnes også en rekke metoder du selv kan ta i bruk for å finne riktig ringstørrelse.

 

Slik måler du ringstørrelsen selv

  1. Ta en snor eller et stykke papir rundt bunnen av fingeren
  2. Merk punktet der endene møtes med en penn
  3. Mål hyssingen eller papiret med en linjal eller et annet måleverktøy
  4. Velg det nærmeste målet på ringstørrelse-tabellen for å finne din størrelse

Flere tips til å finne riktig ringstørrelse

  1. Mål innsiden av en annen ring som passer med et målebånd 
  2. Ringen skal passe fingeren din komfortabelt; den skal være tettsittende nok til at den ikke faller av, men løs nok til å relativt enkelt gli over knokkelen
  3. Når knokkelen er større enn bunnen av fingeren, skal du måle begge steder og velge en størrelse mellom disse
  4. Mål ringstørrelsen din på slutten av dagen når fingrene er varme. Fingerstørrelsen endres avhengig av tid på dagen og været, og fingrene dine er faktisk mindre tidlig om morgenen og i kaldt vær. Husk også at fingrene på den dominerende hånden din vanligvis er større
  5. Mål 3 til 4 ganger for mer nøyaktighet

 

Hva skjer når ringstørrelsen justeres?

For å sikre at du får best mulig passform, krever prosessen med å endre størrelse på ringen at du legger til eller fjerner små mengder metall, avhengig av forskjellen mellom den kjøpte størrelsen og den nye størrelse. Som et resultat kan ringen din bli litt tykkere eller tynnere etter endring av størrelse. Disse små endringene er ofte visuelt usynlige.

 

Hva skjer dersom jeg bestiller feil ringstørrelse?

Ikke noe problem. Vi endrer størrelse på de fleste forlovelsesringer og gifteringer, innenfor produsentens anbefalte rekkevidde, kostnadsfritt i løpet av det første året. Dersom du trenger en annen ring, tilbyr vi 30 dagers bytterett.

 

Ringer som ikke kan endre størrelse

Noen ringer kan ikke endres i størrelse på grunn av design. Eksempler på ringer hvor størrelsen ikke kan endres er evighetsringer med diamanter og edelstener med et bestemt antall edelstener per fingerstørrelse, milgrain eller utsmykkede bånd, sølvringer og ringer med alternative metaller som wolfram.

Vi bytter gjerne din ring til en annen ring i riktig størrelse innen 30 dager etter kjøp. Det er viktig å merke seg at hvis du velger å bytte, kan den nye ringen din inneholde færre eller flere edelstener, diamanter eller en reduksjon eller økning i vekten av edelt metall, noe som kan føre til en økning eller reduksjon i prisen.