RAYMOND WEIL DAVID BOWIE LIMITED EDITION

Raymond Weil annonserte at de ønsket å hedre et av verdens største ikoner, David Bowie. De fortalte oss at det blir produsert et begrenset opplag Freelancer David Bowie klokker som en hyllest til den evige legenden David Bowie. Raymond Weil produserte kun 3000 av disse som skulle markere 70-års dagen hans.

David Bowie var et ikon av britisk rock og pop, og var kjent over hele verden for hans dristige mote og musikk. Raymond Weil samarbeidet med David Bowie Estate for å produsere denne fantastiske klokken som skulle hedre den musikalske karrieren som enhver tilhenger kunne være stolt av å bære.

David Bowie, en kunstner med uovertruffen kreativitet, en enestående visjonær og en mann med tusen ansikter og stemmer. Hans talent visste ingen grenser og kombinert med sin fryktløse innovasjon skinte han helt til sitt siste verk «Blackstar» Han siste album ble gitt ut 8.januar 2017, kun 2 dager før han dessverre gikk bort på grunn av leverkreft. Albumet fikk hele 5 Grammy Awards og 2 British Awards i 2017.

For å feire den udødelige legenden som David Bowie var, måtte Raymond Weil sette stopp på alle andre prosjekter og virkelig jobbe hardt med dette. Hva skulle de gjøre? Hvilken klokke skulle de bruke som utgangspunkt? Det var kun en som kunne ta på seg denne jobben, og det var den kjente Freelancer modellen. Grunnen var fordi de trengte en kasse som var lett å jobbe med og som hadde plass til all kreativiteten. Etter en uke på armen med denne, så vil jeg applaudere Raymond Weil for resultatet, samtidig reiser jeg meg opp for David Bowie og takker for alt han brakte inn til verden.

Kasse

Kassen er fra den velkjente Freelancer kolleksjonen. Målene er på dristige 42.5 millimeter i diameter og 10.5 millimeter i tykkelse. På hånden er den utrolig behagelig, og for min del som egentlig syns 40 millimeter er den perfekte størrelse så føltes denne veldig godt å ha på armen. Det kan skyldes av at lugsene er en del smalere. Hele kassen består av stål, for det meste polert, men noe børstet stål er det også. Skruen har RW logoen, og har skru ned funksjon. På baksiden ser vi et portrett av David Bowie på safirglass, samt Limited Edition inngravering og nummerering.

Skive

Skiven er noe Raymond Weil har jobbet mye med. For å produsere noe som passet til klokken så måtte de tenke på hvem de produserte klokken for, altså David Bowie tilhengere. Hvorfor ikke da produsere en skive som ligner på en vinyl plate? Det har de klart med glans. Skiven likner veldig på en vinyl plate med sine sirkler og røff overflate. Ute i solen gir det en utrolig fin effekt som vi kaller «sunburst» På skiven er det også det ikoniske røde lynet plassert under kl.12.00. David Bowie malte dette på fjeset hans, og det røde lynet er fortsatt ansett på som en av de mest kjente symbolet i verden. Det et også enda en Bowie effekt ved kl.18.00. Der er navnet hans i kjent stil laget av verdenskjente Andy Warhol. Det er fine kontraster på skiven mellom svart/grå vinyl og de røde symbolene til David Bowie.

Urverk

Raymond Weil har brukt et selvopptrekkende mekanisk verk. Verket heter RW4200 og har en gangreserve på 38 timer og 26 juveler. Verket produserte lite støy, og var veldig behagelig å ha på armen. Når det kommer til tidsavvik var det ingen store avvik, for det meste lå det på noen få sekunder for raskt, men ingen detaljerte målinger ble gjort.

Hvem er klokken beregnet for?

Vanligvis er klokker gjerne svært universale, men så finner vi klokker som er laget for en spesifikk gruppe. Denne klokken er beregnet for David Bowie fans som gjerne også er glad i klokker. Er du en stor tilhenger av David Bowie og samtidig ønsker å kjøpe deg en ny klokke? Ja, da har du kun ett riktig valg, og det er denne klokken fra Raymond Weil. 

Hva ønsker vi å endre?

Denne gangen har jeg lite å tilføye på dette punktet, klokken er spesiell da det er en ren hyllest til et ikon, og dette har Raymond Weil ikke holdt tilbake på. En ting jeg kan si, er at jeg gjerne ønsker å se mer børstet stål og en solid lenke til klokken.  

Hva koster denne?

Raymond Weil David Bowie Limited Edition kan kjøpes hos Marcussen Ur & Smykker Protid Forhandler for 16.990,-

Dommen

Alt i alt er dette en hederlig klokke, som er laget for å hedre en av verdens største ikoner. Samtidig må jeg påpeke det at klokken appellerer mest til en gruppe, som er klokke interesserte David Bowie fans, ikke at det er en liten gruppe akkurat. Klokken er produsert med godt øye til detaljer, og vinyl skiven er muligens en av de tøffeste skivene jeg har sett. Dette er som sagt en klokke kun produsert 3000 stykker av, så hvis du ønsker deg denne så er det bare å rocke seg til nærmeste Raymond Weil forhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *