Breitling Transocean Chronograph B01

Breitling SA, grunnlagt av Lèon Breitling i 1884, en dyktig urmaker som i sin tid produserte både lommeur og intelligente måleverktøy i sitt Sanit.Imier verksted. Teknologien og kunnskapen Lèon hadde var revolusjonerende i sin tid. Tidlig i karrieren sin klarte Lèon Breitling å skape et formidabelt rykte med sine innovative funksjoner som han utviklet i lommeurene.

Lèon Breiling satte sitt fokus på kronografer og gjorde stor suksess med det. Etter hvert ble kunnskapen og ferdighetene til Leon etterspurt i industriell, militært og vitenskapelige bruk. Det var også stor etterspørsel for Breitlings kronografer i store atletiske organisasjoner. Det kom derfor ikke som en overraskelse at Lèon i 1889, kun 5 år etter oppstart ble tildelt et patent for en forenklet modell som skilte seg fra sine konkurrenter gjennom sin elegante design, ukompliserte produksjonsprosess og enkelt vedlikehold.

Jeg ønsker å følge Lèons fotspor, og velger derfor å gå i dybden på Breitling Transocean B01 Chronograph. Klokken har vært i bruk av meg i 7 dager uten pause. Klokken utmerker seg ikke bare med sitt vintage eksteriør, men i tillegg banker det et Breitling 01 Caliber i klokken med over 70 timer kraftreserve. Breitling 01 er 100% «in-house», som vil si at Breitling har produsert alt selv. Det var faktisk dette urverket som ga Breitling «manufacture» stemplet i 2009.

Skive

Klokker har blitt svært populære siden oppfinnelsen og frem til generasjonen vår som er preget av mote og stil. Selv med et marked som er mettet av armbåndsur i ulike modeller og stiler, så er det ingenting som kan måle seg med følelsen og klarheten i en legendarisk klokke fra 50- og 60-tallet. Breitling forstod de overlegne egenskapene til disse «kulturarvene», og designet Breitling Transocean Chronograph med et moderne design med inspirasjon hentet fra den originale Transocean fra 50-tallet.

Skiven er svart og er utstyrt med tre subdials dedikert til sekund, minutt og time visere. Breitling er kjent for sine gode egenskaper når det kommer til detaljer, men selv her har de klart å overgå seg selv. Markørene er polert til de minste detalj og gir klokken et sofistikert preg, noe som også demper klokkens utseende da det er fryktelig mye som skjer på skiven. Det er mange detaljer som får klokken til å ose av klasse. I tillegg til det høyet nivået på passform og detaljer, har detaljene i skiven en fin harmoni som gjør det enklere å fokusere på klokken. Transocean er en veldig proporsjonert klokke som er lett å lese og lett på øynene.

Kasse

Kassen laget av stål måler 43mm i diameter med en tykkelse på 14,35 mm. Kassen veier ca. 100 gram uten reim og lenke. Dens moderne proporsjoner bør passe til et bredt spekter av håndleddstørrelser. Glasset gjør det lett for brukeren å lese klokken, samtidig gir det bøyde safirkrystallet lyset en mulighet for å forsterke skivens detaljer når klokken er i kontakt med sollys. Kronen på siden av klokken er merket med Breitling sitt velkjente «B». Logoen er polert og gir kassen et vintage preg. Kassen som er polert til det høyeste nivå gir en vanntetthet på 100 meter, og det holder etter min mening da denne klokken ikke er beregnet for dykking. På baksiden av kassen får du innsyn inn til urverket, Breitling ønsket virkelig å vise frem sitt nye prakteksempel av urverk og gav derfor kassen på klokken safirglass både foran og bak.

Urverk

Fra og med 2009 ble Breitling stemplet som «manufacture» for sitt arbeid. For å få en slik betegnelse må produsenten gjennomføre hele byggeprosessen i egen fabrikk. Det vil si at alt fra å tegne, produsere og sette sammen urverket måtte gjøres av Breitling. Caliber B01 var en ny milepæl for Breitling som det første urverket som er 100% produsert av Breitling. Urverket som sitter i Breitling Transocean vibrerer 28.000 ganger i timen og har en gangreserve på over 70 timer. Ikke nok med det så har urverket 47 juveler og måler korrekt helt ned til ¼ av sekundet. For å garantere kvalitet og nøyaktighet av høyeste rang så har Breitling sendt urverket til COSC, en tredjepart i Sveits som tester urverk gjennom mangfoldige krevende prøver. Caliber B01 besto alle testene og fikk COSC stemplet.

Hva koster denne?

Breitling Transocean kan kjøpes for 69.300 kroner hos Protid Forhandler Marcussen Ur & Smykker.

Hvem er klokken beregnet for?

Klokken er etter det jeg har erfart beregnet for de som ikke er redd for litt vekt og størrelse på hånda. Med sine 43mm kan det være skremmende i begynnelsen, men selv jeg med mine små håndledd likte modellen etter hvert. Hvis du er en person opptatt av å være velkledd og i utgangspunktet er litt sofistikert så er dette klokken som passer. Det er ikke noe fasit det jeg skriver her, og jeg tenker at de som ønsker seg en vintage inspirert kronograf med et fantastisk urverk er målgruppen til Breitling Transocean. 

Hva ønsker jeg å endre?

Det eneste jeg ønsker å endre på er størrelsen på datovinduet. Det er verdt å merke seg at Breitling har «syndet», og med det refererer jeg til datovinduet som har svart bakgrunn og for store tall. Det har vært en norm at bakgrunnsfargen på dato vinduet gjerne skal være hvitt og ha sorte tall, men her har de gjort det helt motsatte med svart bakgrunn og hvite tall. Dette er små feil i mine øyner, men jeg lurer på hvordan Breitling som baserer seg på historie og tradisjoner klarte å la dette passere kvalitetskontrollen. Kanskje det var den kreative og innovative siden til Breitling som satt bak rattet her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *