Nye Breitling Super Chronomat – i ordets rette forstand

Vi skal hele 137 år tilbake i historien. Året var 1884 da Leon Breitling startet sitt eget urmakerverksted. Klokkemerket Breitlings fødeby var den sveitsiske landsbyen St Imier, beliggende i de sveitsiske Jura-fjellene. Åtte år etter oppstarten flyttet imidlertid virksomheten til «klokkenes mekka», La-Chaux-de-Fonds.
1900-tallet rakk kun å bli 15 år gammelt før denne unike bedriften produserte sitt – og verdens –  første armbåndsur med kronograf.

Tette bånd til luftfart

Og det rakk såvidt å gå ytterlige 20 år før Breitling ble offisiell leverandør til Royal Air Force (det kongelige britiske luftforsvaret). Kanskje er det en tilfeldighet at Breitling så dagens lys like etter verdenshistoriens første vellykkede flytur. Men fakta er iallefall at de hele veien har hatt en nær tilknytning til luftfart.

Gjennom alle sine leveårs løp har de etablert seg som en av de beste sveitsiske luksusklokke-produsentene. Breitling er anerkjente for design så vel som produksjon av eksepsjonelle kronografer. Deres mange revolusjonerende innovasjoner førte faktisk til utviklingen av kronografen slik vi kjenner den i skrivende stund.

Suksessen Breitling Chronomat

Breitling introduserte Chronomat i 1984, i forbindelse med sitt 100-årsjubileum. Med dette markerte de også returen av den mekaniske kronografen – og dét til 20 i stil. Chronomat ble, mye takket være sitt oppsiktsvekkende design, umiddelbart et førstevalg blant stilbevisste klokkekjennere. Spesielt skilte den seg ut på grunn av rouleaux-lenken, bestående av tynne ledd lagt etter hverandre.

I dag, Nærmere 40 år senere, er Chronomat fremdeles et yndet førstevalg blant mål- og stilbevisste kvinner og menn. Og en av de viktigste årsakene til det er nok at dette er klokker som tar seg særdeles godt ut.

Den nye Breitling Super Chronomat

Det siste tilskuddet i Chronomat-familien har – passende nok – fått navnet Breitling Super Chronomat.
2021-versjonen har hentet betydelig med inspirasjon fra den originale 80-tallssuksessen, men er likevel mer dristig i uttrykket.

Tallskiven er blå eller svart, avhengig av modell, og det er datovisning ved klokken 6. Modellene har en 44 mm urkasse, og leveres enten på en Rouleaux-lenke i stål eller på en Rouleaux-inspirert gummirem.

Breitling Super Chronomat B01 kommer med et automatisk urverk, (B01), bestående av hele 346 ulike deler. Disse er sågar tilvirket In-House og har 70 timers gangreserve.
Klokkene er chonometer-sertifisert, hvilket betyr at deres urverk har gjennomgått en rekke tester i fem forskjellige posisjoner og miljøer i løpet av en tid på 16 dager. For å oppnå sertifisering må et mekanisk urverk holde en daglig presisjon på +4/-6 sekunder.

Klokken som passer til alt

Breitling Super Chronomat B01 sitter spesielt godt på armen. Dette er også klokker som fremhever både stil og personlighet, i form av at de bistår deg med å ta deg flott ut, uansett anledning.
Vi anbefaler deg derfor på det varmeste å prøve disse eminente klokkene på armen. Velkommen inn til oss i Havnegaten 1 i Arendal sentrum – eller ta Breitling Chronomat nærmere i øyesyn i vår nettbutikk.

Se alle modeller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *