På 1960-tallet inntok Seiko den internasjonale sportstimingscenen med en helt ny generasjon høypresisjonsutstyr. Instrumentene ble entusiastisk støttet av mange internasjonale idrettsforbund og brukt som offisiell tidtaker på mange av verdens ledende sportsbegivenheter. Sentralt i denne suksessen var en rekke stoppeklokker med funksjoner som ga et presisjonsnivå som en den gang trodde var uoppnåelig med manuelle sportstimingenheter.

Så, i 1969, introduserte Seiko Speedtimer-modellen med det innovative Caliber 6139. Det var verdens første automatiske kronograf med column-wheel og vertikal clutch, to enheter som leverte store forbedringer for måling av tid med et armbåndsur og fortsatt er en forutsetning i kronografer med høy funksjonalitet i dag.

Seiko Prospex Speedtimer Solar

Speedtimer Ref. SSC813P1 er en solcelledrevet kronograf inspirert av Speedtimer modellen fra 1969. Modellen er drevet av Caliber V192 og tilbyr en 24-timersviser, en 60-minutters kronograf i en subdial klokken seks, dato og en gangreserveindikator.

Design

Skiven har en sandblåst finish som sikrer høy lesbarhet, som er avgjørende for en Prospex sportsklokke. Modellen er tro mot originalen, måler 39mm i diameter og er utstyrt med et buet safirglass. Kassen og lenken kombinerer en børstet og polert finish.