Bunadssølv fra Folke Helle til Åmli bunaden

Åmli-bunaden er en av de vakre bunadene i Agder, et tradisjonstikt plagg som bygger på grunnstammene i folketradisjonen. Hva er vel mer typisk norsk enn bunaden, et fest-plagg til alle anledninger. Bak en ferdig bunad ligger nøyaktig arbeid av flittige hender. Bunaden er tidløs og kan gå i arv fra generasjon til generasjon.

Bunadsølv har blitt laget i mange generasjoner her i landet. Et av de mest typiske er filigranssølvet, men også gravert sølv har vært vanlig i Norge i lange tider. Til Åmli-bunaden er kanskje det mest brukte sølvet utført i filigransteknikk, men også gravert sølv blir benyttet. Som ved søm av selve bunaden legger Folke Helle vekt på at bunadsølvet skal være utført i tråd med gamle sølvsmedtradisjoner.

Familiebedriften Folke Helle ble etablert i 1956 og har siden produsert tradisjonsrikt bunadsølv. I dag er tredje generasjon med og fører stolt arbeidet som filigranssølvsmed videre.

Er det en spesiell modell du ser etter, så er det bare å kontakte oss på mail, telefon eller kom innom vår butikk i Arendal.

Kontakt oss veibeskrivelse