Revolusjonerende nyhet fra Baume & Mercier

  • In-house urverk, 5 dagers gangreserve og en pris som overrasker klokkeekspertene.

Tradisjon og historie er ofte det som forbindes med Baume & Mercier, grunnlagt i Genève i 1830. Med lanseringen av Baumatic er det innovasjon og revolusjon som er stikkordene. Clifton Baumatic kombinerer diskre eleganse og teknisk pålitelighet, takket være deres in-house urverk Baumatic kaliber BM13-1975A. Uret er COSC sertifisert(Official Swiss Chronometer Testing Institute). Clifton Baumatic er en nødvendig følgesvenn for estetikere med selvsikker smak i den evige jakten på ytelse og innovasjon.

Slanke linjer

Clifton Baumatic er tilgjenglig i en rekke elegante og nøye utvalgte materialer og farger. Perfekt proporsjonert kasse i børstet/polert stål med ulike finisjeringer. Det buede ripebestandige safirglasset sørger for en perfekt lesbarhet og fremhever den graderte blå skiven på en perfekt måte. På Clifton Baumatic med gradert blå skive står valget mellom lenke eller rem i sort alligator. Lenken kommer i en kombinasjon med børstede/polerte ledd. En trippel foldelås sørger for en god bærekomfort og klokken sitter behagelig og trygt på armen.


I Baumatic-serien er det det indre som virkelig teller, i tillegg til et elegant og pent ytre. Det nye kaliberet fra Baume & Mercier løser nemlig mange av utfordringene med standard mekaniske urverk, ved å fokusere på fire utvalgte områder:

  • Gangreserve
  • Nøyaktighet
  • Antimagnetisme
  • Holdbarhet

Gangreserve

Gangreserven til et standard mekanisk automatikk urverk varierer fra 40 til 70 timer når det er trukket helt opp. Samtlige Baume & Mercier Baumatic-klokker har en gangreserve på 120 timer, altså hele 5 dager. Det betyr at du kan legge fra deg klokken i samtlige langhelger i mai og den vil fortsette å gå presist når du tar den på igjen og er klar for ny arbeidsuke.

Nøyaktighet

En standard mekanisk klokke behøver regelmessig stilling av tid på grunn av den daglige variasjonen på mellom 20 og 30 sekunder. Baumatic sørger for en nøyaktighet helt ned til mellom -4/+6 sekunder per dag. Dette fører til en upåklagelig nøyaktighet også gjennom hele gangreserven.

Antimagnetisme

Motstandsdyktig overfor magnetisme man er utsatt for ved bruk av eksempelvis telefoner, nettbrett, deksler og ikke minst enkle ting som låsen på vesken du bærer. Magnetisme påvirker mekaniske urverk på mange forskjellige måter, blant annet kan det føre til at klokken stopper, eller at den viser feil tid. Baume & Mercier Clifton Baumatic er utviklet til å tåle hele 1,500 Gauss, en motstandsdyktighet som er hele 25x høyere enn den gjeldene ISO-standarden.

Holdbarhet

Et mekanisk urverk er som et finstemt instrument, bestående av et utall miniatyrkomponenter. De kontinuerlige bevegelsene resulterer i friksjon og slitasje, som kan reduseres med smøring. Kvaliteten på de ulike delene og smøringen som er brukt i Baumatic gjør det mulig å forlenge serviceintervallene fra 2-3 år til mer enn 5 år.