fbpx

Herrenes Aften 2019

Skrevet av: Wali Khoram

Hva er en drømmedag for en entusiast? Definisjonen på en entusiast er gjerne en person som stopper sin partner under en romantisk tur på stranda for å ta x-antall bilder av sin nye klokke fordi lyset og bakgrunnen var fin, og deretter sender det ene bilde av hundre som vedkommende har tatt og ble fornøyd med videre til andre entusiaster. 

En entusiast er gjerne en person som har en vane å legge ut flere bilder av klokken sin på Facebook enn det en nybakt mor eller far gjør av sine barn. Men hva er det disse entusiastene ser på som en drømmekveld? Hva får blodtrykket til å øke for dem? Hva får frem interessen og hva får dem til å legge ned sitt eget barn (klokke) for å gjøre noe annet? Dette har Lars Marcussen sammen med sin familie og team fra Marcussen Ur & Smykker funnet ut av.

Hvert år, når solen er på sitt sterkeste og gatene i Arendal er fylt med mennesker fra alle deler av både Norge og verden skjer det noe spesielt. Magnus Marcussen, sønn av Lars Marcussen og 3.genereasjon urmaker i familien har nettopp sendt ut påmeldingskjema for årets Herrenes Aften. Det tar ikke lang tid før påmeldingene strømmer inn, og det tar ikke mange timer før han faktisk innser at påmeldingen må stenges, og de kjente ventelistene må tas frem og informeres om. Dette er uten tvil et godt tegn, engasjementet fra entusiastene står like sterkt i år også, kanskje til og med enda bedre.

Det tar tid og krefter å arrangere dette, spesielt på den måten Marcussen velger å gjøre det. Her skal andre aktører også være med som for eksempel Gromstad Auto som stiller opp med nye modeller fra Audi, Arendals Bryggeri som sørger for at gjestene får smake litt på alt de har å tilby, og entusiastene må selvfølgelig ha mat, noe som Cafe Victor sørger for. Da ser alt klart ut nå, eller? Nei, dette er bare begynnelsen. På selve dagen det skal arrangeres er det fortsatt mye jobb å gjøre. Butikken skal ommøbleres, og dette må gjøres slik at det er plass for både mat, drikke, alle de forskjellige agentene fra merkene som stiller opp, og selvfølgelig for gjestene. Med andre ord, alle ansatte er på jobb og de jobber hardt for å gi entusiastene årets kveld.

Datoen er nå 14.juni, og klokken nærmer seg 19.00 og utenfor lokalet til Marcussen er det kø, ordentlig kø. 103 ivrige entusiaster i alle aldre venter spent på å komme inn, og i køen står de sammen og blir kjent, dere kan vell gjette hva de snakker om. Vaktholdet utenfor sjekker navn opp mot gjestelisten, og slipper gjestene inn. Gjestene går på den røde løper, forbi alle de nye modellene fra Audi som Gromstad Auto har plassert på utsiden av butikken, og på den andre siden står det nydelig mat som Cafe Victor har stilt opp med. Gjestene ser seg om, og går inn i butikken hvor de blir tatt imot av flotte vertinner som tilbyr dem bobler i glasset, og de fleste takker selvfølgelig ja, men de har enda ikke nådd hovedattraksjonene klokkeverden mekka, de må fortsatt gå noen flere meter før det skjer.

Køen blir bare lengre og lengre for hvert minutt, og vaktholdet gjør en god jobb med å sjekke hvert eneste navn før de slippes inn, og alle gjestene går på den røde løper, forbi bilene, forbi maten og inn i butikken hvor de blir servert drikkevarer, og for de fleste har dette blitt en tradisjon mange gleder seg til hvert år, til og med de som bor flere kjøretimer unna, men de stiller opp og booker seg rom på hotell for å få dette med seg.

De store merkene som Omega, Breitling, Tag Heuer, Oris, Baume & Mercier, Montblanc og Victorinox har sendt agenter som viser frem nye modeller samt nåværende modeller for gjestene. Gjestene har selvfølgelig mange spørsmål, men agentene svarer dem med glede, gang på gang. Bruvik stiller sterkt opp som vanlig, men ikke med en vilkårlig agent, men her står faktisk Rune Bruvik og viser frem sin nye modell Black Gold II GMT Chronofly, og gjestene har stor glede av å se den nye modellen, men også mannen bak merket.

I lokalet kryr det av mennesker, og mange står også på utsiden, ingen klokker står urørt i løpet av kvelden. Stemningen er god, alle prater med hverandre, uavhengig om man kjenner hverandre eller ei, så har alle en felles ting de brenner for; klokker. Det er ikke bare klokkene som får oppmerksomheten i kveld, spotlighten deles med mannen bak det hele: Lars Marcussen. Gjestene ser frem til å slå an en prat med Lars, og de takker gjerne for tidligere gode opplevelser.

Kvelden fortsetter, og gjestene går nå rundt i lokalet med mat i hånda mens de mingler rundt og venter spent på at konkurransene skal starte. I dørene sto nemlig vaktholdet og ga ut lodd til alle gjestene som var invitert. Mangel på gevinster var det ikke, for her skulle nemlig flere klokker finne en ny heldig vinner i løpet av kvelden, og dette var flotte klokker fra Seiko, Certina, Victorinox, Kronaby og en hovedpremie fra Tag Heuer til ca. 15.000 kroner. Gromstad Auto stilte også opp med en premie hvor den heldige vinneren fikk en hel helg med Audi quattro kurs på Gol. Men før konkurransen skulle ta plass, var det dukket opp for presentasjon og foredrag fra Omega. Her ble det feiret 50års jubileum for månelandingen som Omega Speedmaster var en stor del av sammen med NASA. 

Omegas foredrag trekker til seg gjestene, og det er et kort øyeblikk hvor alle er stille og venter på at det skal starte. Pål Brekke er foredragsholder og er Norges fremste solforsker og ansvarlig for romfart i Norge. Gjennom foredraget står entusiastene og følger med på bildene som blir vist frem på lerretet, mens de samtidig hører på en av mange utrolige historier som Pål har å komme med. Etter foredraget var det tid for å se seg mer rundt, og i løpet av denne tiden ble det gjennomført mange kjøp, og det var lett å se hvem som hadde funnet seg en ny klokke ved å se deres brede smil.

Det var nå tid for konkurransen. Magnus finner frem en tom eske hvor loddene blir delt opp i, noen gule lodd og noen rosa lodd. Gjestene står spent i en sirkel, og Magnus tar tak i mikrofonen for å takke for oppmøte og samtidig presentere klokkene. Spenningen øker, og det er nå klart for første loddtrekning. Magnus rister i boksen, og ser etter en som kan trekke det første loddet. Fargen og tallet på loddet blir ropt ut gjennom mikrofonen, hodene snur seg rundt og ser etter en som skal hoppe frem. Lang bak i lokalet hører du en som jubler, gjestene lager deretter en sti for vinneren slik at han kan komme seg til premien sin. Gleden er stor, men enda ikke over. Det er flere gevinster, og alle blir delt ut, og spenningen øker mer og mer blant gjestene for hver premie som deles ut. Det var nå tid for hovedpremien, en klokke fra Tag Heuer verdt nesten 15.000 kroner. Alle tar frem loddene sine, analyserer det så godt som det lar seg gjøre, det dobbeltsjekkes både for hvilken farge og tall de har. Det er stille i lokalet, og alle er spente. Hvem blir den heldige vinneren som får stikke av med en så flott premie? Magnus tar tak i mikrofonen igjen og roper ut fargen på loddet og tar en pause. Man kan se fler som puster ut og setter loddet sitt som ikke hadde samme farge i lommen igjen. Nå er det bare halvparten med riktig farge igjen, alle ser på Magnus, og han tok en velplassert pause for å øke spenningen, og den økte mildt sagt. Han smiler, og tar tak i mikrofonen før han roper ut tallet. Det blir musestille i lokalet, alle ser seg rundt for å finne vinneren, det tar litt tid, men plutselig ropes det ut «YES!» og vinneren kommer frem med et bredt smil rundt munnen. Magnus tar frem klokken og vinneren tar frem hånden. I det samme sekundet som vinneren får premien braker det løs applaus i lokalet.

Kvelden er fortsatt ikke over, det er fortsatt masse drikke og mat igjen, og gjestene forsyner seg mens de fortsetter å mingle rundt og blir kjent med hverandre samtidig som de blir kjent med nye modeller fra de forskjellige merkene. For entusiastene er det ønskelig å dra ut kvelden så lenge som mulig, som tydeligvis ikke er et problem for Lars Marcussen & co. 

Som dere kanskje har skjønt så er dette en drømmekveld for entusiastene. En kveld fylt med god mat, god drikke, nyheter fra klokkeverden og litt premier, men det aller viktigste er at de har en arena hvor de fysisk kan koble seg med andre entusiaster og skape nye forhold. Gleden og den kjærligheten entusiastene har ligger ikke bare i klokkene, men også i å bli kjent med nye mennesker og alle de sosiale sammenkomstene denne hobbyen medbringer. Marcussen Ur & Smykker ønsker å bevare dette på den best mulige måten, og det er akkurat derfor de jobber så hardt hvert år for å få skape denne magiske kvelden. Takk for i år, og vi håper på å se dere igjen neste år!