Klokkejenta


Blant noen mennesker handler klokke om diskresjon. De fester remmen forsiktig rundt håndleddet og lar skjorteermet gli varsomt over klokken. Therese Johaug er ikke slik.

Therese flasher klokken sin. Peker på den. Lar den være på hånden uten konkurranse av armlenker eller andre smykker. Holder den høyt opp, langt frem. For hun er stolt av sin Tag Heuer.

-Jeg fikk den første klokken da jeg begynte på skolen, forteller hun. Den var rosa. Rosa rem og rosa skive og klokken fulgte henne gjennom hele barneskolen. Senere fikk hun en litt mer nøytral klokke med stålrem. Interessen for klokker tok av for noen år siden. I dag vil noen kalle henne for klokke-nerd.

I alle fall har hun fått tilnavnet klokkejenta. Man skulle kanskje tro at det var fordi hun var hektet på pulsklokke. En sånn som passer på at du har høy puls når det er riktig og lav puls når det er viktig. For det er jo hennes evne til å få maks ut av pulsen når hun vinner 30 km under VM i Kollen, 10 km i fristil i Val di Fiemme eller gull i jentestafetten i både Holmenkollen

og Val di Fiemme. Med for henne er pulsklokken bare et verktøy. De andre klokkene er smykker som viser riktig tid. Og klokker har hun mange av. Runde klokker. Firkantede klokker. Selskapsklokker. Sporty ur.

- Jeg må jo bytte klokke etter stilen, forteller Therese og ler.